יום אחד בשנת 2005 עשינו עבודות הצלה באזור הכרמל ונתקלנו בצמח מוזר שלא הכרנו ולא ראינו מעולם. לאחר בדיקה מול אגרונומים רבים ומול המכון הוולקני הבנו שהמשפחה של הצמח מוכרת (ערבז) שבתוכה נכלל גם הליזיאנטוס (צמח שחלקכם וודאי מכירים) שמשתמשים בו רבות בסידורי פרחים בחנויות פרחים בארץ וגם משווקים אותו בכמויות גדולות מהארץ למדינות רבות בחו"ל.
לאחר בדיקה מעמיקה גילינו שהצמח שמצאנו לא רשום בשום מקום. לא בספרים ולא במאגרי הפרחים. לקחנו זרעים מהצמח והתחלנו לטפח אותם. בהתחלה ביצענו 'סלקציה' – ייצרנו 2000 שתילים מזרעים וגידלנו אותם בשדה. מתוך כל הפריטים בלטו לעין שלושה שתילים שנראו ייחודיים ולא דומים לצמח המצוי.
לקחנו את שלושת השתילים והתחלנו לגדל ולהרבות אותם. ברגע שהיו לנו שלושה זנים ברורים וייחודיים יכולנו לקחת אותם למכון הוולקני לרישום זכויות וכך עשינו. מכון וולקני בדק את המינים שהגשנו לעומת מינים שקיימים בארץ ובעולם ומצא ששלושת המינים שהבאנו אכן שונים ממה שמצוי בארץ ובעולם. לאחר קבלת כל האישורים הדרושים מהמכון הוולקני רשמנו את המינים במשרד החקלאות ביחידה לרישום זכויות מטפחים.
ציון: "לאחר מחשבה רבה בחרתי לקרוא לשלושת המינים בשמות של שלושה אנשים יקרים לי מאוד: הילה, קרן ואביבה. הילה וקרן אלו 2 בנותיי האהובות ואביבה זה שמה של אחותי הגדולה."
הזן עם הפרח הלבן – שמו הילה, הזן עם הפרח הוורוד – שמו קרן, והזן עם הפרח הורוד – לבן (מעורבב) שמו אביבה.
בשלב הבא, נעשו בדיקות לשיווק של הפרח לחו"ל על ידי מכון וולקני עיקר הבדיקות כללו הדמיה של שיווק הפרח לאירופה – קטיף הפרח אריזתו בקרטון, הטסה שלו לחו"ל ובדיקה של אורך תוחלת החיים של הפרח כשהוא נמצא בתוך אגרטל בבית הלקוח בחו"ל. בנוסף הפרח עבר גם בדיקות לעמידות בפני מחלות ומזיקים.
לאחר הבדיקות התגלה כי הפרח אכן עומד בתנאים של פרח שמשווק לחו"ל והוא אף התגלה כפרח עמיד מאוד בתוך האגרטל במשך תקופה של למעלה משבועיים. התוצאות של הבדיקות פתחו לנו אפיק נוסף מכיוון שבמידה ופרח עמיד באגרטל למשך תקופה של למעלה משבועיים לאחר הטסתו במטוס הוא נחשב כפרח שניתן לסחור בו בבורסה גם בישראל וגם באירופה כולה.
כיום אנחנו ממשיכים לטפח את הזן ושומרים על שמו ביחידה לזכויות מטפחים. אנחנו בודקים אותו באופן קבוע ומנסים להגדיל את עמידותו ולשפר את תכונותיו. אנו גאים להציג בפניכם מבחר תמונות של פרחי הילה, קרן ואביבה: