פרג כרמלי Papaver Carmeli.. Product #: 1005 Regular price: ₪30 ₪30 קיים במלאי

זרעי פרג כרמלי

קוד מוצר: 1005
זמינות: קיים במלאי
משקל מכירה בסיסי: 3 גרם

מחיר: ₪30  ₪25

- +

שם מדעי: Papaver Carmeli. משפחה: פרגיים. צורה: צמח חד שנתי.

מראה: פרג הכרמל הוא מין נדיר של פרג השייך לאזור צפון הארץ. לעומתו, שאר מיני הפרגים מעדיפים אקלים ממוזג וחמים. פרג הכרמל אנדמי לישראל. העלים ארוכים ומנוצים. הפרח גדול וגונו אדום עז, בצד האחורי של עלה הכותרת יש כתם לבן, שהוא צידו האחורי של הרקע הלבן של הכתם השחור שבצד הפנימי. הפרי הוא הלקט חרוטי קירח, בשולי הדיסקית יש אונות שאורכן גדול מרוחבן ואין הן נוגעות זו בזו. בפרי הבשל פונות האונות מעלה.
הגבעולים זיפיים, אין לפרח הפתוח עלי גביע (2 עלי הגביע שלו נשרו עם היפתחו), ויש לו תמיד רק 4 עלי-כותרת. הפרח בעודו בניצן עטוף ב-2 עלי גביע ירוקים זיפיים. ארבעת עלי הכותרת מקומטים לפני פתיחת הפרח ומתיישרים בזמן הפריחה. צבעם אדום עם כתם שחור מוקף שוליים לבנים בבסיסם.
האבקנים רבים. העלי מורכב משחלה מעובה ובראשה צלקת דמויית לוחית עגולה מחולקת לאונות ראדיאליות. הפרח פתוח רק יום אחד. אין לפרח צוף והוא מציע למאביקיו שפע של אבקה.
פרי הלקט יבש. בהבשלתו נפתחים סביב ראש הפרי נקבים ודרכם מתפזרים הזרעים. כל חלקי הצמח מכילים שרף צהבהב הנוטף אם חותכים או תולשים אותם.

מרץ עד יוני
משמש לנוי (פרחיו גדולים ומפוארים), להפקת זרעי פרג לקונדיטוריה, ולהפקת אופיום לרפואה וכסם משכר.
תפוצה בארץ: הגליל, הגלבוע, הכרמל והעמקים
אזורי גידול: ים תיכוני, גדל בקרקעות שאינן מלוחות, גדל בבתי-גידול טבעיים בלבד.

את הזרעים מומלץ לזרוע בחודשים ספטמבר - ינואר.
את כמות הזרעים יש לערבב עם כוס וחצי חול בנין במצב לח או לחילופין- אדמה מהמקום בו אתם זורעים, על-מנת לדלל את כמות הזרעים על שטח נרחב. שקית זרעים אחת מתאימה לכיסוי שטח בגודל של כ- 3 מ"ר.
יש לגרף את השטח לפני הזריעה ("לפתוח" את האדמה מעט), לשפוך את הזרעים המעורבבים עם החול הלח או האדמה ולתחח מעט לאחר הזריעה לכיסוי עדין.
ניתן ומומלץ להשקות את השטח השקיה ראשונית עדינה לאחר התיחוח לשם כיסוי טוב של הזרעים.
לאחר הנביטה, במידה ולא יורדים מספיק גשמים (לפחות פעם בשבוע בעונת החורף) כדאי להשקות את הצמחים פעמיים בשבוע עד להתבססות הצמח.

לאחר ההתבססות אין צורך בהשקיה מלאכותית אך אם אתם מעוניינים בפריחה ארוכה מומלץ להמשיך להשקות את הצמח פעמיים בשבוע לכל אורך חייו.

הפרג מוכר מפריחתו בשדות, אך גם מן השימוש בגרגיריו במטבח – למשל במילוי אוזני המן. בשני ההקשרים אפשר לומר פֶּרֶג וגם פָּרָג.
בתחילת המאה העשרים נפוצה הצורה פֶּרֶג, וכך נוקד במילונים. במאמר משנת תש"ו (1946) שכתב זאב בן־חיים, לימים נשיאה של האקדמיה ללשון העברית, הוא הוכיח על פי השוואה לארמית הסורית כי הניקוד אמור להיות בשני קמצים: פָּרָג.
ואכן צורה זו היא שנקלטה בקרב הבוטנאים וחובבי הפרחים כשם התקני של הצמח, כגון פָּרָג סוּרִי, פְּרַג הַכַּרְמֶל.